Veelgestelde vragen

Staat je vraag of antwoord er niet bij?
Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar klantenservice@elitair-tegels.nl
Wij zullen dan proberen zo goed en zo snel mogelijk te reageren.

Retournering

Krijg ik altijd mijn geld terug als ik iets terugbreng?

U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen mits u alle artikelen in goede staat retourneert als deze online zijn gekocht. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Aangekochte tegels/mozaïeken kunnen niet retour worden genomen i.v.m. batch en kleurnummers.

Betaling

Zijn de prijzen inclusief btw?

Alle genoemde prijzen op de site zijn inclusief btw.

Kan ik als particulier bij jullie kopen?

Ja, dat kan zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons kopen.

Garantie

Klachten over geleverde producten?

Als je een klacht hebt kun je die aanmelden via het contactformulier op onze website. Je klacht dien je altijd zo snel als mogelijk vóór verwerking te melden (binnen 48 uur). Klachten op reeds verwerkt materiaal kunnen niet in behandeling worden genomen. Het is aan te bevelen om alle verpakkingen te bewaren om bijvoorbeeld de productiedatum en kleurnummer gemakkelijk te kunnen achterhalen.
Neem de volgende verwerkingsvoorschriften voor tegels en mozaïeken in acht:
• Gebruik tegels van dezelfde productiedatum en/of kleurnummer.
• Verwerk tegels vanuit verschillende verpakkingen door elkaar.
• Plaats geen tegels met een afwijkende maat, kleur/tint of kwaliteit.
• Reclamaties op verwerkte materialen met zichtbare productiefouten en/of verschillen worden niet in behandeling genomen (‘verwerkt = geaccepteerd’).
• Bewaar alle verpakkingen voor product/kleur/tint referentie tot na verwerking.
Zie ook onze algemene voorwaarden.

Geven jullie garantie op de aankoop?

Jazeker, wij houden ons aan de garantievoorwaarden van de desbetreffende fabrikant/toeleverancier. Zie ook onze algemene voorwaarden.
Indien je aanspraak wilt maken op garantie kun je dit aanvragen via het garantie en reparatie formulier.

Mijn bestelling is beschadigd of met breuk geleverd, wat moet ik doen?

Helaas kan tijdens het vervoer, de opslag en overslag beschadigingen en of breuk ontstaan. Dit is inherent aan het vervoer van breukgevoelige producten. In een partij tegels mag tot 4% onvolmaaktheid voorkomen. Bij een gemiddeld snij-/breukverlies van 10% is dit geen probleem want de beschadigde delen worden door de tegelzetter weggesneden en het bruikbare deel wordt als zgn. pas-stuk verwerkt. Dit breukpercentage wordt niet vergoed. Het is belangrijk beschadigingen en/of breuk binnen 48 uur te melden. Wij beoordelen elke reclamatie afzonderlijk om tot een correcte oplossing te komen.

Overige

Leggen jullie ook vloeren en wat zijn hier de kosten voor?

ElitairTegels legt zelf geen vloeren, we werken samen met een aantal aannemers en op deze manier kunt u makkelijk in contact komen met vloerleggers.

Bezorging

Kan ik de goederen afhalen?

Een bestelling die online geplaatst is kan je afhalen in Duiven op de Stenograaf 1. Tijdens het bestelproces kan je aangeven of het verzonden moet worden of je het wil afhalen.

Wat is jullie levertijd?

Wij streven ernaar altijd binnen 2 werkdagen te leveren. Tijdens het bestelproces kan je zelf de eerst mogelijke afleverdatum aangegeven, je kan deze ook bewust later zetten om zo een leverdag te kiezen die je beter uit komt.

Bezorgen jullie op alle dagen?

Nee, onze vervoerders leveren alleen van maandag t/m vrijdag.
Indien er gebruik gemaakt wordt van een pakketdienst kan het voorkomen dat er ook op zaterdag bezorgd wordt. Je zult dan tijdig op de hoogte worden gesteld via je opgegeven e-mail adres.

Moet ik aanwezig zijn op het afleveradres op de dag van levering?

Ja, er moet iemand aanwezig zijn die de bestelling in ontvangst kan nemen en daarvoor tekent.

Bezorgen jullie tot in huis?

Nee, wij bezorgen niet tot in huis. Het kan verschillen per transporteur en de chauffeur/bezorger. Levering geschiedt vanaf de vrachtwagen op de openbare verharde weg met een palletwagen, kraan of kooiaap (heftruck).
Het naar binnen dragen van goederen behoort niet tot de taken van de chauffeur. Ook leveren we alleen op de begane grond; eventueel verticaal transport dient door de klant zelf te worden verzorgd en betaald, en daarvoor draagt ElitairTegels geen enkele verantwoording.

Kan ik een tijdstip van leveren opvragen?

Ja, je kunt dit opvragen. Je kan je aangeven of je circa een half uur van te voren gebeld wilt worden door de chauffeur. Dan hoef je niet de hele dag thuis te blijven. Zorg er dan voor dat je een juist telefoonnummer hebt ingevuld bij je persoonlijke gegevens.

Berekenen jullie verzendkosten voor mijn bestelling?

De verzendkosten worden tijdens het bestelproces weergegeven zodat je voordat je de bestelling definitief plaatst weet waar je aan toe bent. Vanaf € 500,- binnen Nederland worden de goederen gratis geleverd. Voor andere landen dan Nederland gelden afwijkende tarieven als deze van toepassing zijn worden ze tijdens het bestel proces getoond.

Kan ik een bestelling annuleren?

Je kunt, net als in een fysieke winkel, je aankoop ongedaan maken. Als er nog niet geleverd is kun je zo spoedig mogelijk (binnen 48 uur) contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.
Als de bestelling ons magazijn nog niet verlaten heeft is het in de regel mogelijk om kosteloos te annuleren. Het aankoopbedrag zal dan binnen 30 dagen teruggestort worden op je bankrekening.
Als de bestelling al bij de vervoerder onder handen is zullen de eventueel gemaakte kosten in rekening worden gebracht middels verrekening met het terug te storten bedrag.

Is de bestelling al geleverd dan heb je het recht de bestelling binnen de zichttermijn van 14 dagen retour te melden via het contact formulier op de website. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen en verdere instructies geven. Als de goederen volgens de retourvoorwaarden in goede conditie bij ons ontvangen zijn krijg je het aankoopbedrag, verminderd met de retourkosten, binnen 30 dagen teruggestort op je bankrekening.